Dit weekend is in de lente en (na)zomer op aanvraag beschikbaar vanaf 2 – 6 personen. Ik geef per huishouden de meditaties en begeleiding. In overleg bepalen we de datum. Daarnaast is er een groepsretreat op 15-17 oktober en 3-5 dec 2021. 

Centraal staat het ervaren van stilte, rust en aanwezig zijn. Volop genieten van Vlieland. 

In dit weekend wordt je uitgenodigd je aandacht helemaal in het moment te brengen. We gaan de stilte en rust in onszelf ervaren. Je ontdekt dat dat je ware aard is: je boeddha natuur. In dit moment zijn er geen problemen, tenzij je fysiek in gevaar bent. De meeste problemen ontstaan in het denken. In de meditaties oefenen we met het waarnemen van je oorspronkelijke ZIJN, zonder gedachten, ideeen,  zonder dat je reactie hoeft te geven. Als je je oorspronkelijke natuur en dit onvoorwaardelijke bewustzijn ontdekt: wordt moeitelozer en je kunt meer genieten. En deze reis naar binnen – naar die vrijheid die je bent- gaat altijd door. Het is mooi om dit deel van jezelf te voeden met je aandacht. Dat doen we door te vertragen en te verstillen. Dan kan het zichtbaar worden. 

 

Je aandacht volledig in het hier-en-nu

 

In dit weekend word je uitgenodigd om volledig met je aandacht in het hier-en-nu te zijn. We zijn dit niet gewend, de meeste van ons zijn ‘human doings’ geworden in plaats van ‘human beings’. We laten ons vaak leiden door onze gedachten. Al die gedachten halen je steeds uit het moment. Vlieland is bij uitstek de plek om de vrijheid in jezelf  te gaan ervaren en mee te nemen naar huis. Je bent altijd vrij! 

 

 

 

Stilte gaan ervaren en voelen

 

In dit weekend staat het ervaren van aanwezigheid en stilte centraal. Je aandacht in het hier-en-nu geeft heel veel rust in je leven. Om aanwezig te zijn in het moment, zonder voorwaarden, met een open beschikbare houding. Dit scheelt je heel veel energie en brengt je bewustzijn en kalmte. 

 

 “Forget about your life situation. Your life situation is something in time. Your life is now, in this moment. Your  life situation is mind-stuff” – Eckhart Tolle 

 

Inbegrepen:

  • achtergrondinformatie over bewustzijn en mijn boek Stilte Z I J N 
  • 5 meditaties, stiltewandeling (individueel of per huishouden), individuele coachingsessies
  • 2 x hotelovernachting op basis van een 2 persoonskamer
  • 2 x ontbijt
  • 1 x 2-gangendiner op zaterdagavond (op eigen hotelkamer)
  • 1 x lunch van de kaart op zaterdag
  • gebruik van faciliteiten hotel, zwembad individueel op reservering
  • 10% korting beautybehandelingen
  • gratis busvervoer en bagagevervoer op het eiland.

Corona-maatregelen
Hotel Seeduyn houdt zich aan de richtlijnen van het RIVM. Mocht je zelf klachten hebben gerelateerd aan Corona, dan blijft je boeking geldig voor een yoga-of mindfulness weekend tot eind 2021.

 

Bepaal je eigen datum op aanvraag

15 -17 oktober 2021 
3 – 5 december 2021
8 -10 januari (yogaweekend) 2022
 

 

Programma

Aanvullend op dit programma is individuele coaching indien gewenst inbegrepen.

vrijdag
vanaf 15 uur inchecken
17.00 uur welkomst drankje en kennismaking
diner op eigen gelegenheid
21:00 uur liggende ontspanningsmeditatie 

zaterdag 
8.30 uur uur ochtend- en bewegingsmeditatie of yoga
9:30 uur ontbijt
einde ochtend: stiltewandeling en loopmeditatie
daarna kun je genieten van de lunch van de kaart
vrije tijd
21.00 liggende ontspanningsmeditatie 

zondag
8. 30 – 9.30 uur leven vanuit stilte/je hart
9.00 ontbijt
vrije tijd

NB het weekend van 8 -10 januari zal er meer yoga worden gedaan. De overige retreats ligt de nadruk op stilte en meditatie, maar doen we wel lichte, fysieke yogaoefeningen gericht op bewust voelend aanwezig zijn. 

Zaterdagmiddag, zaterdagavond en zondagmiddag ruimte om zelf of samen in te vullen. Fietshuur mogelijk via het hotel. Daarnaast is het mogelijk om een schoonheidsbehandeling of massage te boeken. Hierbij krijg je 10% korting als deelnemer. De sauna is waarschijnlijk nog gesloten, het zwembad is wel toegankelijk.

De kosten voor de retreat bedragen 249,- exclusief je bootticket.

Gebaseerd op gedeelde 2 persoonskamer met losse bedden. Bij gebruik kamer alleen 349,-  (Dit geldt ook indien er geen ander persoon is om de kamer mee te delen). Kamer aan Noordzeekant 25,00 per nacht. Toeristenbelasting 1,70 per nacht.