Mindfulness weekend aan zee Westcord Vlieland

Een weekend op Vlieland volledig in het hier-en-nu

Dit weekend is voor jou. Aandacht voor jou. Ruimte, lucht, zee, strand, niets hoeven, alleen maar zijn…

In deze corona-periode leven we met grote veranderingen, wereldwijd, maar ook in onze eigen omgeving. Mindfulness leert je heel bewust aanwezig zijn in het moment. Als je met je aandacht in het moment bent, kun je gemakkelijker omgaan met onzekerheid en verandering. In dit moment zijn er geen problemen, tenzij je fysiek in gevaar bent. De meeste problemen ontstaan in het denken. Mindfulness leert je een open blik ontwikkelen. Het leert je je gedachten waarnemen, zonder dat je reactie hoeft te geven.  Als je niet hoeft te reageren op alles wat je denkt, ben je veel minder speelbal van de omstandigheden. Je leven wordt moeitelozer, je ervaart minder stress en kunt meer genieten.

Je aandacht volledig in het hier-en-nu

In dit weekend word je uitgenodigd om volledig met je aandacht in het hier-en-nu te zijn. We zijn dit niet gewend, de meeste van ons zijn ‘human doings’ geworden in plaats van ‘human beings’. We laten ons vaak leiden door onze gedachten. ‘Nog even dit, nog even dat’, ‘Ik moet nog…’, ‘Dit wil ik niet…’ Al die gedachten halen je steeds uit het moment. Vlieland is bij uitstek de plek om de vrijheid in jezelf weer te gaan ervaren en aandacht te geven aan alles wat er is.    

Stilte gaan ervaren en voelen

In dit weekend krijg je de basisprincipes en achtergronden van mindfulness mee en train je je aandacht. Maar bovenal staat het ervaren van aanwezigheid en stilte centraal. Als je het gaat voelen, dan kun je het werkelijk integreren in je leven. Het is meestal een gewoonte geworden om veel aandacht aan het denken te geven. Je kunt leren aanwezig te zijn in het moment, zonder voorwaarden, met een open beschikbare houding. Dit scheelt je heel veel energie en brengt je bewustzijn en kalmte. 

 “Forget about your life situation. Your life situation is something in time. Your life is now, in this moment. Your  life situation is mind-stuff” – Eckart Tolle 

 

Inbegrepen:

  • achtergrondinformatie over de basisprincipes van mindfulness
  • 5 meditaties, stiltewandeling, veel vrije tijd
  • 2 x hotelovernachting op basis van een 2 persoonskamer
  • 2 x ontbijt
  • 1 x 2-gangendiner bij restaurant Westcord 
  • 1 x lunchpakket stiltewandeling
  • gebruik van mediatiekussens, dekentjes, faciliteiten hotel, gezamenlijke huiskamer, zwembad, sauna
  • 10% korting beautybehandelingen
  • gratis busvervoer en bagagevervoer op het eiland.

Corona-maatregelen
Hotel Seeduyn houdt zich aan de richtlijnen van het RIVM. Mocht het weekend wegens strengere maatregelen niet door kunnen gaan, of mocht je zelf klachten hebben gerelateerd aan Corona, dan blijft je boeking geldig voor een yoga-of mindfulness weekend tot eind 2021. 

 

26 t/m 28 feb  2021   Mindfulness aan zee, Seedyn Vlieland

Programma

vrijdag
vanaf 15 uur inchecken
17.00 uur welkomst drankje en kennismaking
diner op eigen gelegenheid
21:00 uur liggende ontspanningsmeditatie

zaterdag 
8.30 uur uur ochtend- en bewegingsmeditatie aan zee 
9:30 uur ontbijt
12.00 – 12.30 uur stiltewandeling, loopmeditatie en lunch (je krijgt een lunch-pakketje mee)
vrije tijd

zondag
8. 30 – 9.30 uur compassiemeditatie en leven vanuit stilte
9.00 ontbijt
vrije tijd

Zaterdagmiddag, zaterdagavond en zondagmiddag ruimte om zelf of samen in te vullen. Fietshuur mogelijk via het hotel. Daarnaast is het mogelijk om een schoonheidsbehandeling of massage te boeken. Hierbij krijg je 10% korting als deelnemer. De sauna is nog gesloten, het zwembad is wel toegankelijk.

De kosten voor de retreat bedragen 249,- exclusief je bootticket.

Gebaseerd op gedeelde 2 persoonskamer met losse bedden. Bij gebruik kamer alleen 349,-  (Dit geldt ook indien er geen ander persoon is om de kamer mee te delen). Kamer aan Noordzeekant 25,00 per nacht. Toeristenbelasting 1,70 per nacht.

ja, ik wil mij inschrijven voor de mindfulness retreat en ga mee naar Vlieland: