BLOEI! voor jouw team 

 

BlOEI! voor teams

 

Samen met Arno Broere (provocatief en co-active coach) organiseer ik teamdagen in de Bloei!kas in Tjalleberd. We bieden jou en je team de mogelijkheid een moment stil te staan zonder de druk van het werk. Het doel van deze teamdag is niet alleen een middag of dag ontspannen samen zijn zoals een teamuitje, maar om meer onderlinge verbinding en dialoog te creëren. We begeleiden op deze dag het gesprek met elkaar en er is ruimte voor ontspannen samen zijn zonder de gebruikelijke werkdruk. Centraal hierbij staan de vragen: wie ben je? hoe gaat het met je? wat heb je nodig?

 

Een team is geen groep mensen die samenwerkt, maar een groep mensen die elkaar vertrouwt

 

De basis voor goede samenwerking is vertrouwen, en daarvoor is authenticiteit en kwetsbaarheid nodig. Dus het creëren van een veilige omgeving.

Allebei werkten we meer dan 20 jaar in organisaties en bedrijven. Daar zagen we dat er vooral aandacht uitgaat naar processen en systemen. In de waan van alledag, is er sturing op resultaat. Logisch, maar niet minder belangrijk is de aandacht voor de mensen. De mensen maken het team. Verbinding ontstaat daar waar emotionele veiligheid is in een team.

We bieden je als leidinggevende de ruimte hier aandacht aan te geven. We vragen je daarbij het resultaat los te laten en beschikbaar te zijn voor wat er ontstaat. Zelf ben je net zo goed deelnemer als je medewerkers. Wij begeleiden de dialoog en het eerlijke gesprek. Hiervoor nemen we jullie mee naar de tussenruimte.

 

Wat is de Tussenruimte? 

Het belangrijkste is dat de tussenruimte een ruimte is waar niets hoeft. Er zijn een aantal spelregels:

  • Er wordt alleen gesproken vanuit ik
  • Er wordt niet gesproken over het verleden
  • Er wordt niet gesproken over de toekomst

In de tussenruimte gaat het dus niet over waar we naar toe gaan. Het gaat ook niet over de inhoud van ons vak of werk. Of over het bijspijkeren van kennis en vaardigheden. Of dat je iets aan jezelf moet veranderen. Als coaches begeleiden we deze dialoog in verschillende werkvormen. Alles wat zichtbaar wil worden met de nodige humor, provocatie, plezier, rust en ontspanning. Dit geeft verbinding met elkaar. 

 

 

De Bloei!kas

DE Bloei!kas in Tjalleberd was ooit een wachtruimte, een groenteboer, een brandweerkazerne. en is nu een ruimte waar mensen bij elkaar komen voor een goed gesprek. 

 

Wie zijn wij? 

Arno Broere is wakkermaker, coach (provocatief en co-active), voormalig bedrijfseconoom en vader van drie zoons, getrouwd met Femke. Arno heeft BLOEI! opgericht. BLOEI! brengt luchtigheid en diepgang. Arno helpt mensen en organisaties terug te keren naar hun kern (waarden). Dit resulteert in authentieke organisaties en mensen. Arno voert BLOEI!gesprekken in zijn coachingspraktijk de BLOEI!kas, bij bedrijven en in zijn speciaal aangeschafte jaguar waarbij hij bijrijders uitnodigt in prachtige bezielde gesprekken.

Maaike is bewustzijnscoach, yogadocent, mindfulnesstrainer en moeder van vier kinderen. Maaike geeft richt zich op vitaliteit en leiderschap bij organisaties en geeft begeleiding bij veranderingen en spanningsklachten. Centraal in haar begeleiding staat meditatie, de ontwikkeling van (lichaams)bewustzijn en het volgen van je hart en intuitie.

 

Inspiratie

Wat ons inspireert tot de tussenruimte:

 

 

 

 

 

 

 

 

Ja, ik wil een kennismakingsgesprek!