het pad van ontwaken

Wakker Z I J N

Ben je wakker?

Dan is dit online jaarprogramma voor jou. 

Er kan een moment komen in je leven dat je wakker wordt. Dat je ziet en begrijpt dat de manier waarop je naar de wereld keek niet klopt. Deze radicale verschuiving in jezelf, is bevrijdend. Je referentiepunt verschuift van de ik-persoon naar het leven zelf, zoals het nu is. 

In een proces van spiritueel ontwaken verschuift je referentiepunt van de ik-persoon, het afgescheiden zelf naar naar het niet-persoonlijke bewustzijn, ook wel het Zelf genoemd. Dit is een proces een leven in verkramping naar verlichting. Je kijk op de wereld verandert radicaal. In dit proces verlies je ook je houvast. Het vraagt een diepe overgave. Het is niet zozeer een prettig proces, maar altijd bevrijdend. 

Dit online jaarprogramma wil je hierbij ondersteunen en je herinneren aan het feit dat je bewustzijn bent. Je ontvangt elke week een inspirerende tekst, meditatie of audio. 

boek Stilte Z I J N

Dat wat je werkelijk bent is vrij. Het blijft altijd onaangetast. Het heeft niets nodig. Het is grenzeloos licht en vervuld van zichzelf. Het straalt vanuit je diepste wezen de wereld in. Het is liefde. En het wacht op je om ontdekt te worden. 

uit: Stilte Z I J N


Alles is bewustzijn. Alles is ervan gemaakt. Het drukt zich uit via jou. Het drukt zich uit in elke ervaring. Het omvat alles. Je ware aard als bewustzijn ontdekken geeft vrede en geluk. 

 • Je herkent je essentie als bewustzijn 
 • Er ontstaat levensenergie en liefde 
 • Je hebt meer zicht op belemmerende overtuigingen 
 •  Je kunt vrijer omgaan met negatieve gedachten en emoties 
 • Je bent bewuster aanwezig te zijn in het hier-en-nu
 • Je ervaart verbinding met jezelf en de wereld om je heen, alhoewel ontwaken ook vervreemdend kan zijn
 • Er ontstaat een diepere overgave aan het leven en het grotere mysterie. 
 • Je herkent een diepe stilte in jezelf en alles om je heen

Wat krijg je? 

 • Je ontvangt elke week - 52 weken lang - een mail op zondag met een thema dat verwijst naar ontwaakt bewustzijn, soms met een oefening, een meditatie of video. 
 • Een persoonlijk notitieboek voor schrijven van je proces 
 • Meditaties, audio's en achtergrondinformatie uit de non-dualiteit
 • Persoonlijk contact en feedback bij je vragen of inzichten
 • Elk kwartaal is er een online ontmoeting met stilte, delen, inspiratie en coaching
 • Mijn boek Stilte ZIJN 

Het allermooiste van bewustzijnsontwikkeling is dat een eenmaal vergroot bewustzijn nooit meer teruggaat naar onbewust. Inzichten en ontdekkingen die je opdoet in het leven en over jezelf zijn blijvend van aard. Dit programma is een uitnodiging om wakker te blijven en het altijd aanwezige bewustzijn steeds meer te integreren in je dagelijks leven (embodiment). 


JE BIJDRAGE VOOR DIT ONLINE PROGRAMMA IS 147,-. Nu tijdelijk 77,- (tot en met 8 januari 2024)

Ontwaken:

Ontwaken op het niveau van het denken houdt in dat je de illusie van afgescheidenheid doorziet en je natuurlijke staat herkent als oorspronkelijk en zuiver bewustzijn.

Ontwaken op het niveau van de buik is leven vanuit diepe overgave en kwetsbaarheid. Je durft steeds meer en directer te voelen. Het is het 'ik' en de controle opgeven en durven falen. Je houvast opgeven. 

Ontwaken op het niveau van het hart is een transformatie van een leven in afgescheidenheid naar eenheid. Van zelfafwijzing naar heelheid. Van denken en doen naar ZIJN. Een diep besef dat alles een is en een unieke uitdrukking van bewustzijn.

Hieronder vind je interview dat ik het met Patrick Kicken naar aanleiding van het verschijnen van mijn boek Stilte ZIJN