restorative yin & meditatie

Restorative yin & meditatie

Heb je behoefte aan verstilling en verdieping? Ervaar je spanning in je lichaam? Deze yin les maakt gebruik van de houdingen uit de ‘restorative yoga’ en geeft ruimte voor verstilling en heling. We doen minder houdingen dan in een reguliere les en je ondersteunt je lichaam met kussens. In de langere ontspanning en diepere adem geeft je hart een seintje aan je brein ‘je bent veilig’. Je lichaam en zenuwstelsel kalmeert. Deze les werkt op je parasympathische zenuwstelsel.

Normaliter staan we gedurende de dag in de actiestand en doe-modus. Ons autonome zenuwstelsel kun je vergelijken met de gaspedaal en rempedaal van een auto. De gaspedaal zorgt voor actie: verhoogde hartslag en bloeddruk, spierspanning. Je lichaam reageert alert. Hierbij is het sympathische deel van je zenuwstelsel actief. De rempedaal zorgt voor rust. De hartslag, bloeddruk en spierspanning daalt en je lichaam herstelt. Dit gebeurt ook tijdens je slaap. Vaak zitten we meer in de actiestand en zeker in het geval van chronische werkdruk of stress, maakt je lichaam extra cortisol aan. Het is dan niet meer zo gemakkelijk om af te remmen, te ontspannen en in de rust te komen.

Deze les helpt je daarbij en geeft je lichaam herstel. Er zijn twee langere begeleide meditaties en je geniet van de hartverwarmende muziek. Zo kun je je even helemaal opladen. Deze wekelijkse les is echt goed voor je zenuwstelsel en lichaam om spanning los te laten en om vitaal en in balans te blijven. Welkom!

Herstellende Yin & Meditatie

maandagochtend 10.45 – 12.00 uur
blok I ma 25 september tot en met 18 dec 2023
blok II ma 8 januari tot en met 22 april 2024
Geschikt voor mensen die willen verdiepen/verstillen of herstellen van spanningsklachten.
Body & Mind Center Sneek

maandagochtend
blok I 12 lessen 156,-
blok II 15 lessen 195,- 
blok I en II 27 lessen 315,- (2  lessen gratis)