Yin yoga

Yin yoga brengt je aandacht naar binnen. Veel van onze activiteiten zijn naar buiten gericht. Ook veel yogavormen zijn yang: actief en dynamisch. Bij yin yoga blijf je langer in de houding. Dat maakt dat je bewust kunt gaan voelen in je lichaam en kunt waarnemen wat er in je leeft. Yin yoga heeft niet alleen effect op de spieren, maar vooral op het bindweefsel in je lichaam (fascia). Dit bindweefsel wordt op rek gebracht, waardoor het ruimte geeft aan de energiestromen die door je lichaam lopen. Yin yoga geeft vitaliteit, rust en heling bij spanningsklachten en zelfbewustzijn.

Lees hier waarom yin yoga je vitaliteit geeft.

 

Wanneer?

De lessen zullen tot 19 januari online zijn en dan kun je een losse les volgen voor 10,- via Zoom. Daarna start het blok weer in de zaal en zullen onderstaande bedragen aangepast worden naar de gemiste lessen. Doorlopend instromen mogelijk. Blok II 2021:
maandag 9.15 uur – 10.30 uur ma 4 januari tot en met 29 maart 138,- (12 lessen)
maandag 10.45 – 12.00 uur restorative yin: ma 4 januari tot en met 29 maart 138,- (12 lessen) ook losse lessen mogelijk 13,50 per les
woensdag 20.30 – 21.45 uur wo 6 januari tot en met 31 maart 138,- (12 lessen)
In de voorjaarsvakantie (20 t/m 28 februari 2021) vervallen de lessen.
Je kunt eerst een gratis proefles volgen en later instromen dan betaal je een relatief deel van het abonnement.

 

Restorative (herstellende) yin en meditatie

Op maandagochtend is er van  10.45 -12.00 uur een les restortative yin en meditatie. In deze les doen we minder houdingen en houden deze langer aan. Je wordt ondersteund door kussens, zodat je lichaam helemaal kan verzachten en ontspannen. Deze les zorgt ervoor dat je het parasympatische zenuwstelsel activeert, verbonden met diep herstel van je lichaam. Ook geschikt als je wilt verdiepen en verstillen in de houding. Er is meer ruimte voor meditatie. Lees meer

 

Januari 2021: Verdiepingsserie yin yoga

Vier zaterdagen kun je deelnemen aan een verdiepingsserie Yin yoga. We maken een reis door het energetische lichaam en onderzoeken het effect van de houding: fysiek, mentaal en energetisch. Er is in deze serie meer tijd om de werking van de houdingen tot je te nemen. Je leert welke meridianen en chakra’s worden geactiveerd in de houding en hoe je de houding zelf kunt inzetten bij klachten en om vitaal te blijven. Vier lessen voor 75,-. Losse les is 20,-. NB voor deze serie is de gratis proefles niet geldig (alleen voor wekelijkse lessen) 

Zaterdag 23 januari, 6 en 13 en 20 februari 2021.  10.30 – 12.00 uur Body & Mind Center Sneek

Ja, ik wil een gratis proefles!