Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga is een unieke vorm van zwangerschapsbegeleiding waarbij yoga toegepast wordt op de zwangerschap en de bevalling. De zwangere vrouw vormt zowel geestelijk als lichamelijk de basis voor het kind dat zij draagt. De beleving van de zwangerschap zelf staat centraal tijdens de lessen. De kennis omtrent zwangerschap en bevalling ligt opgeslagen in iedere vrouw. Het lichaam weet wat het te doen heeft. Door yoga-oefeningen wordt deze kennis, reeds aanwezig in het bewustzijn, wakker gemaakt. Op elk moment kan je instromen, maar vanaf de zestiende week in de zwangerschap is deze vorm van yoga aan te raden. 

In de zwangerschapsyoga zal ik naast achtergrondinformatie over de zwangerschap en de fasen in de bevalling het volgende aanbieden:

– ademtechnieken voor tijdens de zwangerschap en de bevalling

– houdingen voor ontspanning van je lichaam en buik tijdens de zwangerschap

– oefeningen die helpen bij bekkeninstabiliteit en herstel na de bevalling

– contact maken met je kindje tijdens de zwangerschap (en bevalling)

– je grenzen leren voelen, luisteren naar je lichaam

– een les ter voorbereiding op de bevalling samen met je partner

– veel praktische informatie vanuit mijn eigen ervaring

Vierluik op vrijdagavond:

Vrijdagavond 17 jan    ONTSPANNING de relatie tussen adem en ontspanning
Vrijdagavond 24 jan     CONCENTRATIE de aandacht daar brengen waar nodig is
Vrijdagavond 14 feb     KRACHT innerlijke kracht ervaren en persen
Vrijdagavond 28 feb    DE BEVALLING 

Op vrijdag 7 februari is er geen les en op vrijdag 21 feb (voorjaarsvakantie). 

Lestijd 19.30 – 21.00 uur. Kosten 75, –

 

 

 

 

 

 

 

Als aanvulling op de lessen is het mogelijk een individuele sessie af te spreken bij jou thuis, alleen, of met je partner.

 

 

 

 

 

 

 

Je kunt instromen vanaf de 16de week van de zwangerschap. Les gemist? In overleg is een losse les mogelijk. Alleen op medische indicatie wordt restitutie geboden op het lesgeld.

 

 

 

 

 

 

 

Vergoeding Zorgverzekering:

Sommige zorgverzekeringen vergoeden de zwangerschapsyoga lessen. Informeer bij je zorgverzekering, we kunnen een factuur voor je maken.

Maaike: “Ik heb vier kinderen en drie totaal verschillende zwangerschappen en bevallingen mee mogen maken (waarvan de laatste een tweelingzwangerschap) en heb in deze zwangerschappen en bevallingen zo veel gehad aan de zwangerschapsyoga, dat ik deze ervaring graag doorgeef in de yogalessen”.

De les is een ruim uur vol rust en tijd voor jezelf. Je maakt in de les contact met jouw baby, leert ontspannen en vertrouwen en je maakt je lichaam soepel en sterk voor de bevalling. Je leert te vertrouwen op de wijsheid van je lichaam en om te gaan met angst en pijn tijdens de bevalling.

In de les doen we zachte yogahoudingen. Klachten als rugpijn, slapeloosheid, harde buik of bekkeninstabiliteit kunnen verdwijnen doordat je lichaam sterker wordt en tegelijkertijd meer ontspanning wordt. In de les maken we contact met je lichaam, je kindje, de ademhaling. Je leert voelend aanwezig te blijven in je lichaam – ook als er ongemak of pijn ontstaat. En je leert angst en ondermijnende gedachten te doorzien. We eindigen met een eindontspanning.

Ja, ik wil een gratis proefles!