Herstellende yin & meditatie 

Heb je behoefte aan verstilling en verdieping? Ben je thuis van je werk of heb je veel spanning in je lichaam?

Deze yin les maakt gebruik van de houdingen uit de ‘restorative yoga’ en geeft ruimte voor verstilling en heling. We doen minder houdingen dan in een reguliere les en je ondersteunt je lichaam met kussens. In de langere ontspanning en diepere adem geeft je hart een seintje aan je brein ‘je bent veilig’. Je lichaam en zenuwstelsel kalmeert. Deze les werkt op je parasymathische zenuwstelsel.

Normaliter staan we gedurende de dag in de actiestand en doe-modus. Ons autonome zenuwstelsel kun je vergelijken met de gaspedaal en rempedaal van een auto. De gaspedaal zorgt voor actie: verhoogde hartslag en bloeddruk, spierspanning. Je lichaam reageert alert. Hierbij is het sympathische deel van je zenuwstelsel actief. De rempedaal zorgt voor rust. De hartslag, bloeddruk en spierspanning daalt en je lichaam herstelt. Dit gebeurt ook tijdens je slaap. Vaak zitten we meer in de actiestand en zeker in het geval van chronische werkdruk of stress, maakt je lichaam extra cortisol aan. Het is dan niet meer zo gemakkelijk om af te remmen, te ontspannen en in de rust te komen. 

Deze les helpt je daarbij en geeft je lichaam herstel. Er zijn twee langere begeleide meditaties en je geniet van de hartverwarmende muziek. Zo kun je je even helemaal opladen. Welkom!

 

Wanneer?

Doorlopend instromen mogelijk. Blok I vanaf maandag 30 september. 
16 lessen 184,-. Jaarbonnement van 26 aug tot aan de zomervakantie 437,- (2 lessen gratis)
Losse les in overleg: 13,50. Je kunt eerst een gratis proefles volgen.
In de herfstvakantie, in de voorjaars- en meivakantie en op pinkster- en paasmaandag is er geen les. 

 

Ja, ik wil een gratis proefles!