Stilte/Zijnsweekend Vlieland

Stilte/Zijnsweekend Vlieland aan zee

Dit weekend staat de verbinding met het Zelf en zelfonderzoek centraal. Een weekend om in contact te komen met je diepere essentie als vrede en bewusztijn. We zijn langere perioden in stilte en je kunt genieten van lichte, liggende yoga, meditaties, beweging en een stilte-wandeling.  

De meditaties op deze dag brengen je van 'doen' naar 'zijn' en nodigen je uit je identificaties en ideeën te doorzien. Als je met een groep in stilte brengt, ontstaat er een veld van aandacht, waardoor het gemakkelijker is om met je aandacht naar binnen te gaan. Uiteindelijk kun je steeds dieper verbinden met je essentie. Een intelligentie die vooraf gaat aan het denken: volledig en vrij. Tijdens het diner en tussentijds wordt er wel gesproken.

Het ZIJNS-weekend is gericht op verdieping en zelfrealisatie. Voor wie wat langer in stilte wil zijn en wil verdiepen. Voor wie interesse heeft in zelfonderzoek en dialoog over het proces van ontwaken/bevrijding. Geinspireerd op mijn boek Stilte ZIJN en de non-dualiteit. 

“Tijdens een retreat bij Maaike kom je helemaal tot jezelf. Vlieland is een fantastisch eiland, de stilte is hier voelbaar. Ik kwam los van mijn gedachten, mijn gevoel en mijn ik. Het was weldadig omdat te ervaren. De meditaties, de herkenning van je heelheid en compleetheid, de wandeling en de eenheid die ik ervoer met alles. Een openbaring om gedurende de retreat niet met elkaar in gesprek te gaan. Maar Stilte te Z I J N. Ik kan het iedereen aanraden een keer mee te gaan, de diepte en vrede in jezelf te ontdekken. 

– Gemma –


Stilte/ZIJNsweekend:

Vrijdag  22 t/m 24 nov 2024

Programma

vrijdag
inchecken vanaf 16 uur
17.00 uur kennismaking
diner op eigen gelegenheid
21.00 uur meditatie aandacht en aanwezig zijn

zaterdag
9.00 stiltemeditatie
10.00 uur ontbijt
12.30- 13.00 uur stiltewandeling naar hoge duin
16.30 - 17.30 stiltekring
18.30 uur gezamenlijk diner 
21.30 uur stiltemeditatie 

zondag
8.30 stilte & compassiemeditatie, beweging
10.00 uur ontbijt
vrije tijd

Bijdrage 

439,- exclusief je bootticket. Gebaseerd op een gedeelde kamer. Bij kamer alleen betaal je een toeslag van 50,- per nacht. De toeslagen betaal je ter plekke aan het hotel. Kamer aan zeezijde 30,- per nacht extra. Dit kun je invullen bij de notities of mail (info@maaike-dijkstra.nl).Interview Patrick Kicken

Hieronder vind je het interview dat ik had met Patrick Kicken naar aanleiding van mijn boek Stilte ZIJN. Hierin bespreken we het proces van ontwaken, de zoektocht en de herkenning van je ware aard als vrede. 

Lees in de volgende blogs over stilte als jouw essentie:

Kies voor de kracht van stilte

Mijn eerste Stiltedag bij Emilia Hollander


Ik hoop je te ontmoeten in de stilte. Als je nog vragen hebt over dit weekend, laat het me weten via onderstaand formulier: