Ontdek de diamant in jezelf

bewustzijn, bewustzijnscoaching, je hart, meditatie, non-dualiteit, zelfonderzoek, zelfrealisatie

Gangaji (Toni Roberson) vertelt in haar boek ‘De diamant in jezelf’ een prachtig verhaal. Overal zocht zij naar rust en vrede. Uiteindelijk kwam ze terecht bij Sri Poonja haar leermeester in India. Hij opende bij haar de deuren van zelfherkenning en vertelde haar het volgende verhaal:

“Er was eens een diamantdief die alleen de schitterendste edelstenen wilde stelen. Hij hing altijd in de diamantbuurt rond om te kijken wie er edelstenen kocht, zodat hij dan later hun zakken kon rollen. Op een dag zag hij dat een bekende diamanthandelaar de steen kocht waar hij zijn hele leven lang op had gewacht. Het was een prachtige, smetteloze, loepzuivere diamant. Hij was zeer enthousiast en volgde de handelaar toen die in de trein stapte, en ging in dezelfde coupe zitten.

Hij reisde wel drie dagen lang achter hem aan en probeerde ondertussen de zakken van de handelaar te rollen en de diamant te bemachtigen. Toen het einde van de reis in zicht kwam en hij de edelsteen nog steeds niet te pakken had, raakte hij zeer gefrustreerd. Hij was een door de wol geverfde dief en hoewel hij al zijn technieken en vaardigheden had ingezet, was hij niet in staat gebleken deze zeldzame en kostbare edelsteen te stelen.

Toen de diamanthandelaar de trein verliet, liep de zakkenroller wederom achter hem aan. Uiteindelijk hield hij het niet meer uit en hij vroeg aan de handelaar: “Meneer ik ben een beroemde diamantdief. Ik zag u die prachtige diamant kopen, dus ik ben u achternagegaan de trein in. Ik heb alle trucs die ik in de loop der jaren geperfectioneerd heb toegepast, maar kon de edelsteen niet vinden. Ik wil weten wat uw geheim is. Vertel het me alstublieft hoe u die diamant voor me verborgen hebt gehouden.”

De diamanthandelaar antwoordde: ‘Tja, ik zag dat u me in de diamantwijk in de gaten hield en vermoedde dat de beroemde zakkenroller was. Dus heb ik de diamant verstopt op een plek waar u hoogstwaarschijnlijk niet zou zoeken: in uw eigen zak!” En hij stak zijn hand in de zak van de dief en haalde de diamant tevoorschijn.

Het hart is de kern van je wezen. Zie simpelweg de stralende weelde van je ware aard en aanvaard deze weelde, dan zul je heel vanzelfsprekend die weelde delen.

Uit: De diamant in jezelf – Gangaji (2021)

Foto: Unsplashfoto’s