Ontdek de rust in jezelf: Retreat New Eden Friesland

Een retreat over zelfrealisatie: jouw diepere essentie is vrede.
12 – 13 november New Eden 2022, de Hemrik Friesland

Ik neem je graag even mee naar een hele mooie plek…Middenin de bossen in Friesland ligt retreat center New Eden. Mensen vanuit de hele wereld vliegen naar deze bijzondere plek. New Eden is een plek met een hele krachtige stille energie. Hier kun je tot rust komen en je aandacht bij jezelf brengen. Ik nodig je uit daar 1 weekend ruimte voor te maken. Wanneer geef jij aandacht aan de stilte? Misschien doe je wel eens een meditatie, maar gedurende de dag zijn er zoveel dingen die onze aandacht vragen…

De uitnodiging is om te stoppen en alles wat in het dagelijks leven belangrijk is even te laten. Dit weekend staat de verbinding met je diepere essentie centraal: het Zelf. Zelfrealisatie betekent werkelijk jezelf zijn, te leven vanuit je hart en je realiseren wie of wat je in wezen zelf bent. Misschien heb je het wel ervaren in meditatie: een stille aanwezigheid, een vrede… dat is wat je ten diepste bent: je natuurlijk staat is vrede en bewustzijn.

Door te stoppen en de stilte te zoeken in jezelf, wordt je bewust. Stilte is essentieel. We hebben stilte nodig om contact te houden met ons innerlijk kompas. Als we vaker bewust stoppen met hollen en rennen en even stilstaan kun je leren naar binnen te keren met je aandacht. Minder in de ban van persoonlijke verhalen en het denken.

In de stilte kun je contact maken met oorspronkelijk bewustzijn

Als je langer stil bent, kun je dieper naar binnen keren en je aandacht en contact maken met oorspronkelijk bewustzijn.  Dat zien wat aan alles vooraf gaat: zien, kennendheid: bewustzijn.

Dat begint als we onze meest fundamentele ideeen gaan afpellen. En onze meest fundamentele ideeen gaan altijd over het leven en onszelf. Wat als je even niets meer weet, niemand meer bent? Wat als je zonder verhaal kunt zijn? Een vreugde van niets hoeven, niets willen en niets hoeven (be)grijpen. In dat zien kan er een innerlijke ruimte ontstaan in jezelf, een opening waar het licht is, opgeruimd en moeiteloos, want dat is je ware aard.

Je hoeft niets en niemand te zijn

Dat je daar de tijd voor neemt: dat is het waardevolle van een retreat. Er is een programma, maar je hoeft niets. We zijn gedurende de mediaties in stilte, er heerst een stille sfeer, maar tijdens het eten en tussendoor wordt er wel gesproken. Ook gaan we bewegen: het lichaam en het denken kan verstillen in beweging.

Als je in een proces van ontwaken en zelfrealisatie zit, dan is er een verlangen in je naar meer vervulling. Het voelt wellicht niet altijd prettig, maar het is een goed teken: iets roept je terug naar jezelf! Het roept je terug naar het hart van je bestaan en je ware aard te leren kennen, zoals je bedoeld bent. Puur, open en jezelf.

Wat geeft een retreat je?

  • je voelt je na de retreat opener, opgeruimder en lichter
  • je ervaar meer levensenergie en levenskracht
  • je ervaart meer innerlijke rust, overgave en vertrouwen
  • je hebt meer zicht op je identificaties en patronen
  • je realiseert je dat je bewustzijn bent en dat dat er altijd is
  • je kunt meedoen in de Verdiepingsgroep Zelfrealisatie
  • je maakt kennis met eenheidsbewustzijn en de visie op verlichting  vanuit non-dualiteit (advaita vedanta (hindoeïsme) en dzogchen (boeddhisme)).
  • je tijdsbeleving verandert: 2 dagen kunnen aanvoelen alsof je een week bent weggeweest
  • je ontvangt mijn boek Stilte Z I J N

 

Programma en meer

Hier vind je het programma en meer info

Hier lees je meer over Zelfrealisatie

Hier lees je meer over mijn eerste Stilteretreat

Hier lees je meer over zelfonderzoek

 

“Hartelijk dank voor de heerlijke retreat. Er is werkelijk niets waarvan ik denk, dat zou anders kunnen. Je hebt heel veel zorg besteed aan elk detail en heb dat nergens zo meegemaakt! De warme zachte matjes, de ruimte, super fijn. De meditaties, het gevoel dat je erin legt. je gaf geen meditatie, je was de meditatie.  Het kaartje, de aandacht. En bovenal, de stilte… Ik heb sinds lange tijd weer even contact kunnen maken met mezelf.” Margriet 

Schrijf je in voor de gratis 5-daagse videoserie over Zelfrealisatie. Je ontvangt dan direct de eerste video in je mailbox. Voor elke ochtend een wakkere herinnering aan je diepere essentie als bewustzijn en vrijheid.

Interview met Patrick Kicken naar aanleiding van mijn boek Stilte ZIJN.

Interview Patrick Kicken non-dualiteit

Maaike Dijkstra


Maaike Dijkstra (1973) is een auteur van het boek Stilte ZIJN (Samsara 2021) en bewustzijnscoach met een focus zelfrealisatie en innerlijke rust. Haar missie is om rust en bewustzijn te brengen. Ze deelt haar inzichten en ervaringen op social media en in haar blogs waar ze onderwerpen verkent als zelfrealisatie, non-dualiteit en het vinden van innerlijke rust. 

Naast haar werk als coach en schrijver, heeft Maaike ook ervaring in teamcoaching, waarbij ze teams helpt te groeien in leiderschap en vitaliteit. Je bent welkom in haar coachingstudio in IJlst, bij een  yogales in Sneek of een stilte-ontmoeting online van de Verdiepingsgroep. Ook organiseert ze retreats en stiltedagen in Friesland en op Vlieland. Maaike is moeder van vier kinderen, woonachtig in IJlst en regelmatig te vinden in het Friese buitenwater.