Wat is voor jou de betekenis van spiritualiteit?

Wat is voor jou spiritualiteit? Is het een zoektocht naar een beter leven? Naar andere dimensies ? Naar mystiek of magie?

Dat wat je werkelijk bent, sluit niets uit, het is all inclusive…

Ware spiritualiteit is all inclusive zijn. Jezelf, de wereld, het leven in zijn totaliteit toelaten en ontvangen. Overal waar we dat niet doen, ontstaat spanning en afgescheidenheid.

In alles wat we nog willen sturen, veranderen, willen bereiken zit het verlangen naar thuis zijn. De hele zoektocht naar geluk. Maar ook subtieler: alles wat we willen benoemen. Dan is er nog steeds een subject – object en afgescheidenheid. Als je spreekt over God is dat nog niet God. Als je spreekt over vrede is dat nog geen vrede. Als je spreekt over verlichting is dat het niet.

Zijn zonder voorwaarden: dan kan het Zelf tevoorschijn komen

Kun jij zijn zonder voorwaarden? In het totaal stoppen en open en beschikbaar zijn, kan het Zelf tevoorschijn komen. De realisatie kan dan doordringen dat jij het Zelf bent, levendig en totaal. 

Wat een avontuur als je je realiseert dat jij het leven zelf bent in alle totaliteit. Daarmee hoeft er werkelijk niets meer te veranderen of the gebeuren. Je geeft daarmee elke worsteling op. Je bent open, beschikbaar totaal aanwezig in dat wat het leven je nu toont. Het ontbreekt je aan niets.

Lees meer

 

 

Maaike Dijkstra


Maaike Dijkstra (1973) is een auteur van het boek Stilte ZIJN (Samsara 2021) en bewustzijnscoach met een focus zelfrealisatie en innerlijke rust. Haar missie is om rust en bewustzijn te brengen. Ze deelt haar inzichten en ervaringen op social media en in haar blogs waar ze onderwerpen verkent als zelfrealisatie, non-dualiteit en het vinden van innerlijke rust. 

Naast haar werk als coach en schrijver, heeft Maaike ook ervaring in teamcoaching, waarbij ze teams helpt te groeien in leiderschap en vitaliteit. Je bent welkom in haar coachingstudio in IJlst, bij een  yogales in Sneek of een stilte-ontmoeting online van de Verdiepingsgroep. Ook organiseert ze retreats en stiltedagen in Friesland en op Vlieland. Maaike is moeder van vier kinderen, woonachtig in IJlst en regelmatig te vinden in het Friese buitenwater.