Zonder leegte en stilte geen bloei

Zonder leegte en stilte geen bloei

Zomernieuws

Uitbundig is de zomer! Wat fijn! In de vorige nieuwsbrief schreef ik je over leegte en stilte. In alle spirituele tradities gaat de zoeker door innerlijke leegte. Als je bereid bent de stilte in jezelf toe te laten, kom je ook met existentiele gevoelens van leegte en angst in aanraking.

Zo is onze natuur, periodes van leegte en periodes van bloei. Afgelopen half jaar ervaarde ik een periode van heroriëntatie in mijn werk. Ik heb mijn events een periode stopgezet om naar binnen te keren. Om het even niet te weten en daarmee te zijn.

In stilte zijn kan heel sereen zijn, maar er kan ook oude pijn naar boven komen.

Wat was er werkelijk aan de hand? Ik wilde dit niet voelen. Een existentieel gevoel van leegte en onzekerheid. Maar wat gebeurt er als we iets niet willen ervaren? Er ontstaat een conflict in onszelf. Als wij de belichaming zijn van Liefde, dan is één zijn alles liefhebben in jezelf.

Eén zijn is het geheel liefhebben. Het leven is all inclusive.

Vaak is het onveilig om daar naar toe te gaan en zit er ‘schrik’ in ons systeem.  Als we op existentieel niveau durven voelen dat we geen houvast hebben en niets weten, dan is er echt bevrijding.  Ik voelde het letterlijk ook in mijn lichaam. Van verkramping, bevriezing naar overgave en ontspanning.

Niets maar dan ook werkelijk niets is buiten jezelf of ligt aan de ‘omstandigheden’. Alles is in jou.

Moedig ben je als je dieper in jezelf wilt kijken. Zelfonderzoek doen, betekent dat je bereid bent alles te zien en te doorvoelen in jezelf, tot het meest existentiele niveau. Als alles er totaal mag zijn, dan kun je een diepe liefde en vrijheid ervaren. Iets groter dan het persoonlijke zelf. Je hoeft niets mer te weten. Dat te kennen is een grote vreugde en een groot geluk.

Er is een diepe liefde die dit allemaal draagt en ziet. Wat een vreugde dat te kennen.

Fijne zomer & ik zie je graag in mijn studio, op de mat of op Vlieland!

Maaike

PS wil je de nieuwsbrief ontvangen? Stuur me dan een berichtje via info@maaike-dijkstra.nl

Voor deze zomer: rust & helderheid in jezelf  

Wil je de zomer gebruiken voor zelfonderzoek? Als nieuwsbrieflezer ontvang je nu een leuke korting op mijn online programma’s. Het programma Rust & Helderheid geeft je tips en inspiratie voor ontspanning in je dagelijks leven. Het programma Wakker ZIJN is gericht op zelfrealisatie en het proces van ontwaken (zie ook mijn boek Stilte ZIJN).

Hoe werkt het?
Je ontvangt elke week een mail met inspiratie, een verwijzing naar innerlijke vrijheid, een audio of een meditatie of yogaoefening.  Je ontvangt een notitieboek en gaat er zelf mee aan de slag in je dagelijks leven. Je kunt mij altijd mailen en vragen stellen. Af en toe organiseer ik een online stilte-ontmoeting met de deelnemers van het programma waarin je een vraag kunt inbrengen en we samenzijn in stilte.

Programma Rust & Helderheid
Programma Wakker ZIJN

Een weekendretreat op Vlieland of stilteretreat bij New Eden

Een retreat is een heilige ruimte voor jezelf. Om naar binnen te keren en een diepere vrijheid te ervaren in jezelf.

Weekendretreat aan zee: stilte, meditatie en yoga op Vlieland

– 23 – 25 september (meditatie, yoga en stiltewandeling)
– 25 – 27 november (yogaweekend)
In deze weekenden is er ook voldoende tijd om het eiland te ontdekken. Lees meer

Stilteweekend bij New Eden, de Hemrik

– 12-13 november (dit weekend zijn we in stilte)
In dit weekend kun je wat meer de diepte in gaan. Een weekend in stilte zijn is echt een bijzondere ervaring en brengt je voorbij het denken. Het Retreat Center New Eden en de bossen ademen rust en stilte. Lees meer

Je wekelijkse yogales in Sneek

Voor de mensen die in de buurt wonen: je kunt nu weer je matje reserveren voor je wekelijkse les in het nieuwe seizoen. Bijna iedereen gaat door, dus wees er snel bij! Stuur mij een mail via info@maaike-dijkstra.nl. De lessen starten weer vanaf maandag 29 augustus. Lees meer

 

Online coaching of coaching in IJlst

In mijn coachings maak je steeds weer de shift naar bewustzijn, helderheid en vrijheid en de herkenning daarvan in jezelf. Ik ben deze zomer beschikbaar voor coaching uitgezonderd mijn vakantie van 8 tot 24 augustus. Boek hier een afspraak of je kunt me mailen op info@maaike-dijkstra.nl

 

Een meditatiemoment voor jou

Beluister de meditatie (8 minuten) Bewustzijn als beschikbaarheid

In jou is een vrede, een tijdloosheid die niet van deze wereld is.
Het roept je terug naar jezelf.
Het is liefdevol aanwezig en altijd beschikbaar.
Het vraagt je open te zijn.
Wie ben ik? Wat ben ik? Wat is werkelijk?
Jij bent de openheid, beschikbaarheid voor dit alles.

Maaike Dijkstra


Maaike Dijkstra (1973) is een auteur van het boek Stilte ZIJN (Samsara 2021) en bewustzijnscoach met een focus zelfrealisatie en innerlijke rust. Haar missie is om rust en bewustzijn te brengen. Ze deelt haar inzichten en ervaringen op social media en in haar blogs waar ze onderwerpen verkent als zelfrealisatie, non-dualiteit en het vinden van innerlijke rust. 

Naast haar werk als coach en schrijver, heeft Maaike ook ervaring in teamcoaching, waarbij ze teams helpt te groeien in leiderschap en vitaliteit. Je bent welkom in haar coachingstudio in IJlst, bij een  yogales in Sneek of een stilte-ontmoeting online van de Verdiepingsgroep. Ook organiseert ze retreats en stiltedagen in Friesland en op Vlieland. Maaike is moeder van vier kinderen, woonachtig in IJlst en regelmatig te vinden in het Friese buitenwater.