Winterzwemmen op 1 april

Winterzwemmen op 1 april

<img draggable=WINTERZWEMMEN OP 1 april <img draggable=
 
“Hoi, ik ben Siem en ik wil vragen of ik een live radio-interview met u mag opnemen over winterzwemmen.Vanuit de opleiding Journalistiek van de Hogeschool van Utrecht hebben we een eigen radioprogramma”. 
 
“Dat is prima, welkom!” En zo reist Siem op 1 april vanuit Utrecht naar IJlst. 
En hij heeft daar wel de beste dag voor uitgekozen, want na een prachtige lente-achtige maand maart, sneeuwt het vandaag. Natte sneeuw. De buitentemperatuur is 1 graden, het water is nu zelfs warmer (zo’n 3 graden). 
 
Het was superleuk om Siem te ontmoeten en hem meer te vertellen over onze zwemavonturen. We zwemmen nu al zo’n 2 jaar bijna elke dag hier in IJlst en voelen ons er heel fit bij. Vanmiddag kwamen Steffi Edeler, Margot Hoogeveen en Franke meezwemmen. Je hoort hun enthousiasme wel in het radio-interview hieronder. 
 
Het geeft je een enorme energieboost en je bent nooit meer ziek. Er zijn ook veel mensen die koud douchen en dat heeft ook zijn gezondheidseffect, maar het zwemmen in de natuur is zo bijzonder. Je bent op bezoek in een hele andere wereld.
 
Het koude water pakt je lichaam en je wordt er een mee. Doordat we hebben geleerd volledig te ontspannen, kun je in het dagelijks leven ook veel makkelijker omgaan met stress of druk.
 
Het radio-interview vind je hier (klik op de zwarte balk)
Wil jij ook een keer een plons wagen? In deze blog lees je meer hoe wij zijn begonnen en belangrijke tips.
 
Enne… Siem is een natuurtalent, die zien we wel terug op radio en tv !
 
 
 
 

Maaike Dijkstra


Maaike Dijkstra (1973) is een auteur van het boek Stilte ZIJN (Samsara 2021) en bewustzijnscoach met een focus zelfrealisatie en innerlijke rust. Haar missie is om rust en bewustzijn te brengen. Ze deelt haar inzichten en ervaringen op social media en in haar blogs waar ze onderwerpen verkent als zelfrealisatie, non-dualiteit en het vinden van innerlijke rust. 

Naast haar werk als coach en schrijver, heeft Maaike ook ervaring in teamcoaching, waarbij ze teams helpt te groeien in leiderschap en vitaliteit. Je bent welkom in haar coachingstudio in IJlst, bij een  yogales in Sneek of een stilte-ontmoeting online van de Verdiepingsgroep. Ook organiseert ze retreats en stiltedagen in Friesland en op Vlieland. Maaike is moeder van vier kinderen, woonachtig in IJlst en regelmatig te vinden in het Friese buitenwater.