Ontdek de rust in jezelf: Retreat New Eden Friesland 27-28 november

bewustzijn, bewustzijnsontwikkeling, eenheid, geluk, innerlijke rust, meditatie, non-dualiteit, retreat, retreat friesland, rust, stilte retreat, stiltedag, yoga retreat, zelfonderzoek, zelfrealisatie

Retreat over zelfrealisatie met yoga & meditatie

Ik neem je graag even mee naar een hele mooie plek…Middenin de bossen in Friesland ligt retreat center New Eden. Mensen vanuit de hele wereld vliegen naar deze bijzondere plek. New Eden is een plek met een hele krachtige stille energie. Hier kun je tot rust komen en je aandacht bij jezelf brengen. Ik nodig je uit daar 1 weekend ruimte voor te maken. Wanneer geef jij aandacht aan de stilte? Misschien doe je wel eens een meditatie, maar gedurende de dag zijn er zoveel dingen die onze aandacht vragen…

De uitnodiging is om te stoppen en alles wat in het dagelijks leven belangrijk is even te laten. Dit weekend staat de verbinding met je diepere essentie centraal: het Zelf. Zelfrealisatie betekent werkelijk vrij zijn, te leven vanuit je hart en je realiseren wie of wat je in wezen zelf bent. Misschien heb je het wel ervaren in meditatie: een stille aanwezigheid, een vrede… dat is wat je ten diepste bent: je natuurlijk staat is vrede en bewustzijn.

Door te stoppen en de stilte te zoeken in jezelf, wordt je bewust. Stilte is essentieel. We hebben stilte nodig om contact te houden met ons innerlijk kompas. Als we vaker bewust stoppen met hollen en rennen en even stilstaan kun je leren naar binnen te keren met je aandacht. Minder in de ban van persoonlijke verhalen en het denken.

Als je niet praat, voed je minder het gedachtenverhaal, dit geeft al meer innerlijke ruimte.

In de stilte kun je contact maken met oorspronkelijk bewustzijn

Als je langer stil bent, kun je dieper naar binnen keren en je aandacht en contact maken met oorspronkelijk bewustzijn.  Dat zien wat aan alles vooraf gaat: bewustzijn. Dat begint als we onze meest fundamentele ideeen gaan afpellen. En onze meest fundamentele ideeen gaan altijd over het leven en onszelf.

Wat als je even niets meer weet, niemand meer bent? Wat als je zonder verhaal kunt zijn? Een vreugde van niets hoeven, niets willen en niets hoeven (be)grijpen. In dat zien kan er een innerlijke ruimte ontstaan in jezelf, een opening waar het licht is, opgeruimd en moeiteloos, want dat is je essentie.

Je hoeft niets en niemand te zijn

Dat je daar de tijd voor neemt: dat is het waardevolle van een retreat. Er is een programma, maar je hoeft niets. We zijn gedurende de mediaties in stilte, er heerst een stille sfeer, maar tijdens het eten en tussendoor wordt er wel gesproken. Ook gaan we bewegen: het lichaam en het denken kan verstillen in beweging.

Als je in een proces van ontwaken en zelfrealisatie zit, dan is er een verlangen in je naar meer vervulling. Het voelt wellicht niet altijd prettig, maar het is een goed teken: iets roept je terug naar jezelf! Het roept je terug naar het hart van je bestaan en je ware aard te leren kennen, zoals je bedoeld bent. Puur, open en helemaal vrij.

Wat geeft een retreat je?

– je voelt je na de retreat opener, opgeruimder en lichter- je ervaar meer levensenergie en levenskracht- je ervaart meer innerlijke rust, overgave en vertrouwen- je hebt zicht op je identificaties en patronen die weghouden van je wie jij bent – je realiseert je dat je bewustzijn bent en dat iets in jou onaangetast blijft, wat er ook gebeurt- je kunt meedoen in de Verdiepingsgroep Zelfrealisatie als je voelt dat je nog meer wilt verdiepen in dit proces- je maakt kennis met eenheidsbewustzijn en de visie op verlichting vanuit non-dualiteit, de advaita vedanta (hindoeïsme) en dzogchen (boeddhisme).- je tijdsbeleving verandert: 2 dagen kunnen aanvoelen alsof je een week bent weggeweest- je kunt  meedoen in de verdiepingsgroep Zelfrealisatie als je voelt dat je verder wilt in dit proces.- je ontvangt mijn boek Liefde voor Stilte & Bewustzijn.

Hier vind je het programma en meer info

Kennismaken? In dit filmpje en de blogs hieronder hoor je meer.Ook kun je vrijblijvend een 30 minuten kennismakingsafspraak boeken in mijn agenda.

Hier lees je meer over zelfrealisatieHier lees je meer over mijn eerste stilteretreatHier lees je meer over zelfonderzoek